Општој болници донација од НВО "Табита"

Opštoj bolnici Vrbas donacija od NVO "Tabita"

Невладина организација "Табита" и Еванђеоска црква из Куцуре донирали су Општој болници Врбас вредну хуманитарну помоћ коју чини потрошни материјал.

"У зависности од могућности, 'Табита', односно Бранка и Желимир Срнец, годинама усмеравају хуманитарну помоћ широм Војводине, посебно ка здравственим, образовним и установама социјалне заштите. Како сами кажу, веома им је драго што дуги низ година сарађују са Општом болницом Врбас, али и са другим установама на територији општине Врбас", рекао је Александар Суботин, свештеник Еванђеоске цркве из Куцуре.

Према његовим речима, запослени у 'Табити' сами препознају потенцијалне потребе установа на основу досадашње сарадње и не чекају позив за помоћ. "Као свештеник Еванђеоске цркве и као неко ко се бави хуманитарним радом, настојим да преусмерим и организујем помоћ која пристиже углавном из земаља Европске уније. НВО 'Табита' је први сарадник у окружењу по том питању, без чије помоћи би све ишло много теже", рекао је Суботин.

Овога пута на помоћи се захвалила Јелена Банићевић, главна сестра Интернистичког сектора ОБВ. "Потрошни материјал који се свакодневно хаба, као што је постељина или униформе за запослене, је увек добродошао и пуно нам значи. Захваљујем се Александру Суботину, који често помогне и у дистрибуцији донације од стране других институција, и посебно Бранки и Желимиру Срнец, који увек имају разумевања за нас", рекла је Банићевић.