Путници желе више полазака возова ка Врбасу

Становници села у општини Врбас и новосадских насеља Кисач и Степановићево покренули су акцију прикупљања потписа за увођење нових полазака возова на релацији Нови Сад - Врбас, у временском интервалу од 15.06 до 19.02 и од 22.00 до 23.00 часа, пренео је новосадски Дневник.

Свој захтев темеље на чињеници да се већини радника, студената и ђака радни дан завршава после 15 часова, а радницима након 22 часа, те становници локалних места немају како да се врате кући. Становници Змајева, Равног Села, Кисача и Степановићева, потписници петиције сматрају да су им изменама возног реда угрожена права на јавни превоз и нормалан саобраћај.

"Нови ред вожње није прилагођен реалним потребама радника и деце, који у највећој мери поседују месечне картице и представљају највеће платише саме железнице", наводи се у петицији. Захтев да се уведе нови полазак ће бити прослеђен Железници Србије, Покрајинском секретеријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Министарству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, Општинском већу Врбаса и Влади Србије.

Иначе, нови железнички ред вожње почео је да се примењује од недеље, 11. децембра, и важиће до 09. децембра 2017. године.

Нови возни ред можете видети ОВДЕ