За сада без нових возова на прузи Нови Сад - Врбас

Акционарско друштво за железнички превоз путника "Србија воз" саопштиле су да нових полазака на железничкој линији Нови Сад - Врбас неће бити "бог расположивог материјалног обезбеђења, пропусне моћи пруге и других ограничавајућих фактора". Ово је одговор којим је наведено предузеће реаговало на петицију редовних путника на релацији Нови Сад – Кисач - Степановићево - Змајево - Врбас, који су се жалили што у интервалима од 15.06 до 19.02 и од 22.00 до 23.00 часа нема предвиђених полазака.

"Ред вожње воза на релацији Нови Сад - Врбас - Суботица планиран је у складу са раположивим возним средствима. Поласци возова из станице Нови Сад за станицу Врбас у интервалу после 15.00 часова су: 15.06, 18.46, 19.02, 20.14, и у 23.18 часова", речено је у "Србија воз". За поједине возове ово предузеће предлагало је померање поласка за неких дведесет минута касније, али надлежне службе "Инфраструктура железнице Србије", у чијој надлежности је израда траса и реда вожње, због ограничавајућих инфраструктурних капацитета, померање поласка нису могли да реализују. Један од ограничавајућих фактора који је утицао на планирање реда вожње, су велика одстојања на релацији Нови Сад - Врбас, око 22 минута, што утиче на пропусну моћ пруге, а то директно даље утиче на регулисање саобраћаја возова.

"У циљу проналажења решења, проследићемо захтев друштву 'Инфраструктура железнице Србије' да још једном размотри могућност корекције трасе воза, како би се обезбедило време за каснији полазак и реализовао један од тражених захтева', наводи се у одговору друштва.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"