Црвени крст наградио најхуманије даваоце

Crveni krst nagradio najhumanije davaoce

Добровољни даваоци крви који су својим редовним одазивањем акцијама по ко зна који пут потврдили своју хуманост, данас су примили награде Црвеног крста Врбаса. Награде је примило око 80 давалаца који су крв донирали више од 35, 50, 75 и 100 пута.

"Увек се у децембру присетимо свих хуманих људи, давалаца крви, који размишљају о невољама људи које и не познају. Ово је скроман начин да им се захвалимо и уручимо им плакете и признања Црвеног крста Србије. Ове године признања заиста имају леп дизајн, у виду стилизоване капи крви, и на овај начин мотивишемо и подстичемо и друге да постану даваоци крви", рекла је Татјана Глушчевић, секретарка ЦК Врбас, и додала да се ова организација води чувеним речима Душка Радовића - "Ваше мало може бити много за оне који немају ни мало".

Међу награђеним нашао се и Рајко Кузмановић из Змајева, који је драгоцену течност 100 пута. "Волим да помогнем другима, али много и не размишљам о томе да сам сад ја неко ко спашава другога. То код мене постало традиција, у неку руку и породична јер су и стриц и отац били добровољни даваоци. Крв дајем од средње школе, а сада ми је 54. година", рекао је Кузмановић.

Честитке за хумане активности награђенима је упутио и Ненад Велицки, заменик председника општине Врбас, као и др Мирјана Наков, начелница Службе за трансфузију крви и крвних деривата Опште болнице Врбас. "Промоција добровољног давалаштва у опису је посла Црвеног крста, али и Светска здравствена организација стратегију безбедне крви сврстала је у ред својих централних стратегија. Захваљујем се Црвеном крсту Врбаса што предано промовише давање крви, али се свакако захваљујем, у име Службе за трансфузији крви и крвних деривата и у своје лично име, даваоцима који својим чином помажу у спашавању живота и лечењу болести", рекла је др Наков.

За ову прилику направљена је и мала изложба награђених ликовних радова насталих на тему "Крв живот значи", а ученица Јелена Бобић прочитала је свој литерарни рад награђен на овом конкурсу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"