"Комуналац" трећи најбољи међу водоснабдевачима у Србији

Јавно комунално предузеће "Комуналац" заузело је треће место на ранг листи 134 фабрике које се баве водоснабдевањем и канализацијом у Србији. Пласман је објављен у публикацији "Водоводи у Србији 2015. године", у издању Удружења за технологију воде и санитарно инжињерство и Међународног удружења водовода у сливу реке Дунав (IAWD).

Укупан учинак предузећа, тј. индекс пословања предузећа (Water utility performance index-WUPI) за "Комуналац" износи 77,24 и позиционира ЈКП на треће место. Пласман се одређивао на основу низа параметара пословања - покривеност услугама снабдевања водом, одвођењем и прерадом отпадних вода, континуитет снабдевања, загушење канализације, ниво мерења, вода која не доноси приход, број запослених, проценат наплате, покривеност оперативних трошкова.

"Добре вести које су нам пристигле на измаку године доприносе укупној успешности ЈКП 'Комуналац' и дају мотивацију за рад у 2017. години. У години која истиче, ми смо обавили многобројне активности које ће нам тај индекс повећати. Оно на шта ми не можемо да утичемо јесте пречишћавање отпадних вода. То је засигурно нешто што ће се решити када Централни пречистач почне да ради и када покривеност канализације буде већа", рекао је руководилац ПЈ "Водовод и канализација" Мирослав Фејса.

Извештај је сачињен на основу 134 одговара унета у IBNET базу јавно доступних података из АПР-а, података из Извештаја о стању сектора вода и Стратегије управљања водама на територији Републике Србије (Министарство пољопривреде и заштите животне средине 2015). Извештај је намењен Министарству грађевинарства, саобраћаја и индустрије, Министарству пољопривреде и заштите животне средине - Републичкој агенцији за воде, Привредној комори Србије, Удружењу водовода и канализације Србије, комуналним предузећима сектора вода, али и свим другим заинтересованима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"