"Осмех на дар" даривао децу из "Мултиарта"

Прва студентска хуманитарна фондација "Осмех на дар" организовала је у четвртак новогодишњу приредбу и доделу пакетића за децу са сметњама у развоју окупљену у Удружењу грађана "Мултиарт", као и за децу из материјално угрожених породица.

"Фондација је обезбедила пакетиће за децу из 'Мултиарта' и за један број деце из материјално угрожених породица, која похађају Основну школу 'Петар Петровић Његош'. Кутије за прикупљање помоћи биле су постављене на факултетима Униварзитета у Новом Саду и прикупљена средства, у новцу, играчкама и слаткишима, употребљена су за прављење пакетића. 'Осмех на дар' организује овакве акције више пута годишње широм Војводине, ово је друга година да смо у Врбасу, а жеља нам је да барем на тренутак некоме помогнемо и скренемо пажњу на чињеницу да се многи сусрећу са бројним проблемима које друштво треба да решава", рекла је Бојана Гргуревић, чланица фондације и студенткиња из Врбаса. Посебну захвалност за подршку акцији, Бојана је исказала Јелени Алексић и њеном хору.

"Ово је доказ да се, иако можда држава не дајe довољно подршке категоријама деце и младих са инвалидитетом и сметањама, не можемо пожалити на само друштво, на удружења грађана, на наше суграђане и пријатеље који нам помажу. Врбас је познат као град великог срца, то се показује из месеца у месец, из дана у дан, а најбоље се видело ових празничних дана. Није поента да неко добије пакетић, већ је поента дељење проблема које проживљавају бројне породице у нашој општини. Ова врста подршке нам много значи, али ми и даље апелујемо на надлежне органе да се сви облици социјалне заштите реализују и код нас. Нисмо они који да желе да критикују, већ да на делу покажемо да се уз добру вољу може пуно тога урадити", рекао је Борис Бијеловић из "Мултиарта".

Он је посебно истакао да су овакви сусрети за децу са сметњама у развоју веома значајни и најчешће се догађа да деца не желе да иду кући из удружења након организованог дружења. "Наша деца умеју да претворе организована дружења у целодневна, иако то није био наш план. Навикла су се једна на друге, радују се сусретима, друже се и воле, а пријатељство се родило и међу породицама те деце. То је један од путева да и те породице имају пун живот, потпуно социјализацију, иако их кроз цели живот чека велика борба. Ово су прилике да су додатно охрабре, да раде још више, а поклони буду награда за тај труд", рекао је Бијеловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"