Седам конкурса Управе за капитална улагања

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас седам јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката на територији АП Војводине у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, предшколског и основног образовања, здравствене заштите, спорта и културе, за које је обезбеђено укупно 1.420.000.000,00 динара.

За подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 350.000.000,00 динара. Реализацијом пројеката који се односе на изградњу нових саобраћајница, реконструкцију, санацију или ојачање постојећих, побољшава се безбедност свих учесника у саобраћају, сигурније одвијање саобраћаја, али и доприноси бољој локалној и регионалној повезаности.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода, обезбеде средства неопходна за изградњу, доградњу, реконструкцију, санацију и адаптацију система за водоснабдевање, припрему воде за пиће, прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода. За реализацију пројеката у овој области, обезбеђено је 350.000.000,00 динара.

Управа за капитална улагања АП Војводине определила је укупно 300 милиона динара за реализацију пројеката у области здравствене заштите, који ће да допринесу развоју и унапређењу квалитета здравствене заштите на територији Војводине. Средства су намењена за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, санације и адаптације објеката у јавној својини чији је оснивач локална самоуправа, те за опремање здравствених установа, чији је оснивач јединица локалне самоуправе или АП Војводина у складу са Планом мреже здравствених установа.

У циљу унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система предшколског и основног образовања и васпитања, Управа за капитална улагања обезбедила је 50 милиона динара. Средства су намењена за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације објеката предшколских установа и основних школа.

За развој и унапређење спорта у локалним срединама, Управа за капитална улагања наменила је 70 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката који се односе на пројекте изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације спортских објеката у јавној својини, укључујући и спортске школске објекте.

Управа за капитална улагања обезбедила је 250 милиона динара за подршку пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, који доприносе стварању повољних услова за пословање, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повећање запослености у Војводини. На овом конкурсу, локалне самоуправе биће у прилици да обезбеде средста за  реализацију пројеката изградње, доградње, реконструкције, санације и адаптације објеката пословне инфраструктуре и туристичке инфраструктуре у јавној својини, укључујући и инфраструктуру која обезбеђује функционално интегрисање пословне и туристичке инфраструктуре у окружење.

Управа за капитална улагања обезбедила је и 50 милиона динара за реализацију пројеката у области културе, као подршку локалним самоуправама у реализацији пројеката који се односе на изградњу, доградњу, реконструкцију, адаптацију и санацију објеката културе који се налазе у јавној својини. Реализацијом ових пројеката, Управа за капитална улагања пружа подршку локалним срединама у развоју, очувању и заштити културних и националних посебности.

Сви јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката трајаће до 3. фебруара 2017. године, до 16.00 часова. Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацијама Управе за капитална улагања АП Војводине и Покрајинске владе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"