Одржана Скупштина Друштва инжењера и техничара Врбаса

Друштво инжењера и техничара Врбас, једно од малобројних активних организација ове врсте на нивоу Србије, одржало је редовну, годишњу Скупштину и усвојило извештај о раду за 2016, и план рада за 2017. годину, саопштио је данас Игор Миловић, председник ДИТВ.

"Свега десетак градова у Србији има друштво ове врсте и позивам наше чланове да не дозволимо да се због неактивности угаси и Друштво инжењера и техничара Врбаса. И поред тешке материјалне ситуације, уз подршку општине Врбас, успели смо да у 2016. години организујемо низ добрих и посећених предавања, а истим амбицијама водићемо се и у 2017. Ова година за нас је и изборна, бираћемо ново руководство, и прижељкујем да нам се придруже и на најодговорнија места дођу млади инжењери, амбициозни и спремни да развијају рад удружења", рекао је Миловић.

У извештају који је предочио члановима, Миловић је посебно апострофирао учешће ДИТВ у раду Скупштине Савеза инжењера и тахничара Србије, а затим у учлањење ДИТВ у Савез инжењера и техничара Војводине, који данас чини само пет организација. "На нашим предавањима смо промовисали нове технологије и нове машине, гостовали су нам реномирани стручњаци из иностранства и то је био најбољи начин да скренемо пажњу сличних друштава из целе Србије на наш рад. Од ове године добили смо могућност да презентујемо радове и објављујемо их на сајту Савеза инжењера и техничара Србије, а покренули смо и иницијативу да предавања која ми организујемо, уђу у систем бодовања Инжењерске коморе Србије", рекао је Миловић.

Председник ДИТВ позвао је чланове да још активније учествују у раду друштва, позову млађе колеге да им се придруже, као и да предлажу теме за предавања и састанке, како би ДИТВ, између осталог, постало и једна врста подршке развоју професионалних каријера младих инжењера из општине Врбас.