У суботу акција изношења ПЕТ амбалаже из Врбаса

Екипе Пословне јединице "Чистоћа" ЈКП "Комуналац" организоваће у суботу, 28. јануара, прву овогодишњу акцију одношења ПЕТ амбалаже из домаћинстава у Врбасу.

"Акција ће почети у 07.00 часова, па је потребно да суграђани до тог времена провидну пластику спакују у типизиране вреће и оставе их испред својих кућа. ПЕТ амбалажа заузима велики део у нашем кућном отпаду, а на тај начин и на градској депонији, зато је веома важно да одвајамо ову врсту отпада у типизиране вреће или жичане контејнере, јер је то први корак у процесу рециклаже. На тај начин помажемо природи и доприносимо здравијој животној околини. Пластичне боце се, практично, никада не могу разградити у природи, али се могу поново прерадити и искористити", поручују из ПЈ "Чистоћа".

Комуналци ће, у зависности од сакупљеног отпада, корисницима услуга оставити нове џакове за наредну акцију прикупљања ПЕТ-а. Становници стамбених зграда имају могућност да ПЕТ одлажу у 85 решеткастих контејнера. Ове године ПЕТ амбалажа износиће се по истом распореду као и претходне. Прва субота у месецу резервисана је за села, а последња за одношење пластике из града.