Спремна помоћ за израду техничке документације

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице расписао је Конкурс за финансирање и суфинансирање израде техничке документације за потребе установа основног и средњег образовања и васпитања и ученичког стандарда за 2017. годину на територији АП Војводине. Секретаријат је издвојио укупно 45.275.000 динара (од тога ‒ 27.125.000 динара на нивоу основног образовања и васпитања, 16.150.000 динара на нивоу средњег образовања и васпитања, док је за установе ученичког стандарда предвиђено 2.000.000 динара).

Под израдом техничке документације подразумева се израда оне техничке документације која је неопходна за издавање акта надлежног органа којим се одобрава грађење нових објеката или извођење радова на постојећим објектима које користе установе основног и средњег образовања и васпитања и ученичког стандарда на територији АП Војводине.

С тим у вези, потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш изјавио је да ће овај конкурс помоћи најбитнијој карици у ланцу званом образовање, а то су ђаци. "Покрајински секретаријат препознао је велики значај и потребу да се обнове установе основних и средњих школа, као и домови за ученике. Међутим, велики број тих установа нема потребна материјална средства, па ни запослена стручна лица обучена за израду документације која је неопходна за пријаву на разне конкурсе. Ђацима треба обезбедити добре услове за похађање наставе, да могу несметано да се усредсреде на учење, а овај конкурс пружа помоћ установама већ на првом кораку у остваривању тог циља", рекао је Њилаш.

Услови конкурисања објављени су у Службеном листу АП Војводине, у дневном листу Дневник, као и на сајту Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице. Конкурсна документација може се преузети од 25. јануара 2017. године.

Рок за подношење пријава на конкурс јесте до 27. фебруара 2017. године. Додатне информације у вези с реализацијом конкурса могу се добити и позивом на телефонски број 021/487 46 14.