Изабране учеснице за такмичење "Србија у ритму Европе"

Vrbas u izboru za najlepšu pesmu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Марина Ераковић, Емилија Станојчић, Јована Громовић и Василиса Мирковић представљаће ове године општину Врбас у избору за најлепшу песму такмичења "Србија у ритму Европе". Њихов певачки и плесачки таленат издвојио се међу добрим и храбрим наступима десетина и десетина певача, музичара и плесача, који су се данас појавили на аудицији за учешће у овој, сада већ широм региона познатој манифестацији.

Марину и Емилију, које ће певати, и Јовану и Василису, које ће плесати, изабрао је стручни тим и жири "Србија у ритму Европе", састављен од особа које су учествовале у припремама за популарни квиз "Твоје лице звучи познато" и школовале се на Музичкој академији у Београду. Четири младе Врбашанке ће на завршном такмичењу, пред публиком у Сомбору и пред камерама националне телевизије, певати на норвешком језику, јер је Врбасу додељена управо Норвешка као земља коју представља. Прошле године то је била Финска.

"Припреме за 'Србија у ритму Европе' су у пуном јеку и остала су нам још само три града, од укупно 20, у којим треба да се одрже аудиције. Бирамо најталентованију децу, певаче и плесаче, и са њима ће у наредних пет месеци радити наши најбољи тимови професионалаца. Жири јесте био ригорозан, строжији од мене претходне године, и изабрао је четири младе девојке које ће певати на норвешком језику и приближити ову државу свима онима који буду пратили наше такмичење. Очекујем да наступи учесника буду попут наступа великих звезда и сигуран сам да ће квалитет програма бити још бољи него 2016. године", рекао је након аудиције Игор Карадаревић, директор "Србија у ритму Европе".

За ову годину припремљене су и одређене новине када се ради о гласању. СМС гласање ће највероватније трајати 24 часа, док ће жирији градова учесника гласати поделом поена од 1 до 20, тако што ће свом граду дати један поен, а остале према својој оцени. Ток гласања ће бити стално видљив.

Како се ова манифестација проширила на многе земље региона, у ритму Европе већ певају и играју или ће то убрзо започети, Црна Гора, Македонија, Босна и Херцеговина, Бугарска и Грчка.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"