"Опрез! Изабери живот!"

У оквиру акције "Опрез! Изабери живот!", коју спроводи "Инфраструктура железнице Србије", у три основне школе у Врбасу, "20. октобар", "Петар Петровић Његош" и "Светозар Милетић", јуче су одржане мултимедијалне презентације посвећене безбедности деце која имају додир са железничким саобраћајем.

Трибине су намењене деци најмлађег школског узраста, с циљем да се науче безбедном и правилном понашању у близини железничке инфраструктуре: пруге, пружних прелаза, железничких станица, возова. "Деца нису свесна опасности које вребају, а многе несреће дешавају се управо из незнања. Суштина је подизање свести о овом питању код деце, мада би више свести о овоме треба да имају и одрасли. Ипак, циљ нам је да овом акцијом обухватимо што више деце, јер је едукација најмлађих прави начин да се на време разумеју потенцијалне опасности и прихвати чињеница да је само правилно понашање безбедно", рекла је Тања Чворовић из "Инфраструктура железнице Србије".

Под слоганом "Правилно је безбедно", ђаци су упозорени да поштују знаке упозорења, прелазе пругу искључиво на пружним прелазима и да железничка инфраструктура и вагони никако нису места за игру.