Такмичење "Мислиша" у ОШ "Светозар Милетић"

У Основној школи "Светозар Милетић", као и у другим школама у целој Србији које су се добровољно укључиле у пројекат, данас се одржава такмичење из математике "Мислиша", у организацији Математичког друштва "Архимедес". Такмичење се организује већ 12 година за ученике од другог разреда основне школе до четвртог разреда средње школе. Мото такмичења је "Математика за све".

Ово је други пут да ученици ове школе учествују у решавању математичких задатака, и након прошлогодишњих четрдесетак, ове године укључено је чак 149 ђака.

"Такмичење је осмишљено за начин како би се математика учила са задовољством и ово је добра прилика да ученици испробају своје математичко умеће. Задаци су подељени у три нивоа сложености, може се рећи да су занимљивији, интригантнији и практичнији, са могућношћу примене у свакодневном животу. Прошле године наши ученици заслужили су једно треће место и седам званичних похвала, које додељује Архимедес, а овога пута очекујемо још боље резултате. Најбољи учесници имаће прилику да се такмиче и у републичком финалу, које ће се одржати 23. априла у Београду", рекла је координаторка такмичења у ОШ "Светозар Милетић" Јасмина Ристић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"