Министар Недимовић разговарао са пољопривредницима у Врбасу

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Србије, разговарао је синоћ у Врбасу са бројним пољопривредним произвођачима о мерама аграрне политике за 2017. годину.

"С обзиром да је било проблема око издавања државне земље у закуп, изнели смо конкретна решења како би се у будућности поступак неометано спроводио и како би смо успоставили добар систем. Сама процедура треба да буде једноставнија. Оно што највише мучи пољопривреднике - ратаре на овом подручју је, свакако, закуп земље и право пречег закупа, нарочито у односу на сточаре. Представио сам пољопривредницима план мера аграрне политике, а тиче се инфраструктуре, смањење пречег закупа сточарима, као и бенифиције које могу имати од државе", рекао је Недимовић.

Пољопривредници су се посебно интересовали за субвенције које ће им бити на располагању од Министарствдо пољопривреде, ценама горива, као и о кредитним линијама. Према речима министра, сви правилници који се тичу набавке специјализованих трактора, правилници за младе пољопривреднике, за прераду, опрему и механизацију данас су завршени и до краја следеће недеље требали би бити обајављени, како би пољопривредници могли да конкуришу за ове инвестиционе мере подршке.

Разговору са пољопривредницима присуствовао је и Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. Он је истакао да је сарадња са Министарством пољопривредне добра, али да је директан састанак министра и земљорадника најбољи начин да се решавају недоумице и чују планови за развој.

"Разговарало се о разним темама, а нашу локалну самоуправу највише је интересовало како унапредити поступак издавања државне земље у закуп и предупредити евентуалне проблеме, пре свега како поједноставити процедуру. Важно нам је да знамо планове Министарства за пољопривреду за ову годину и да се упознамо са стратегијом. Чули смо да је буџет повећан и да ће бити разних субвенција, као и да ће добар део средстава бити опредељен за младе пољопривреднике, што видим као шансу за повећавање запослености", рекао је након трибине Глушац. 

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...