Унија жена СНС донирала постељину Дому здравља

Поводом Националног дана борбе против рака дојке, Унија жена Српске напредне странке донирала је данас постељину Одељењу гинекологије Дома здравља "Вељко Влаховић".

"Желимо да укажемо да је брига о женама и њиховом здрављу од изузетног значаја за цело друштво, и да константно треба радити на здравственој превенцији. Србија је друга у Европи по смртности жена од рака дојке, што је поразно. Овом приликом апелујемо да се константно ради на едукацији и превенцији, јер је то темељ и основ за здравље жена. Унија жена СНС током године спроводи разне акције и едукације посвећене женама и жаштити њиховог здравља, што ћемо чинити и у будуће, с циљем смањења обољења од ове опаке болести", рекла је приликом уручења донације Маријана Ајдуковић, чланица Уније жена СНС.

Др Јасмина Асси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић, истакла је добру сарадњу ове установе са Унијом жена СНС и захвалила се на још једној успешно организованој акцији. "Када желе нешто да донирају, увек нас из Уније жена Српске напредне странке питају шта нам је најпотребије. Овога пута за Одељење гинекологије била је потребна постељина и ове врсте подршке веома значе нашој установи", рекла је др Асси.