Почело уређење депоније у Куцури

Екипе Пословне јединце "Чистоћа" ЈКП "Комунакац" почеле су данас радове на чишћењу главне сеоске депоније у Куцури. По решењу инспекције Општинске управе Врбас, санација овог простора извршиће се у две фазе јер је разним отпадом затрпана и депонија и приступни пут који води ка њој, у дужини од 200 метара, саопштено је из овог предузећа.

"У првој фази очистићемо приступни пут у дужини 200 метара и тај отпад пренети на плато главне депоније. Након тога ћемо плато нивелисати, оближњу депресију попунити смећем и довести у ред. Након тога отпад ће поново моћи да се одлаже. Грађани би морали водити рачуна да се отпад не разбацује поред пута, него на простор саме депоније", рекао је пословођа у ПЈ "Чистоћа" Младен Павловић.

Радови ће трајати три дана, а према првој процени износиће више од 200.000 динара. "Да бисмо унапредили животну средину у општини Врбас, а уједно уштедели средства, потребно је да се одговорно понашамо. Решење проблема постоји само ако се сви ангажујемо да отпад правилно депонујемо у канте, контејнере, на регуларну депонију. Тада ћемо имати и чисту и здраву животну околину", рекао је Павловић.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"