Вулин отворио Канцеларију ПИО фонда у Врбасу

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отварио је данас у Врбасу Канцеларију за медицинско вештачење ПИО фонда.

"Политика Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ПИО фонда је да ми будемо на услузи корисницима и да им се приближимо. Тамо где смо препознали да су потребна другачија оријентација и улагање то и чинимо, и наша сврха јесте да људи буду задовољни. Управо зато смо отворили нову Канцеларију за вештачење у Врбасу, која ће грађанима целе општине и суседне Куле омогућити да своја права могу да задовоље овде, а не да иду у Нови Сад и троше време и новац. Још је значајније то што се ради о људима који су лошег здравственог стања и којима је заиста тешко да путују. На овај начин институције и држава су дошле код њих, а не да они иду пред државу. Ради се о око 1.000 људи годишње који кроз ПИО фонд и Центар за социјални рад затраже услугу провере добијања туђе неге и помоћи. ПИО фонд ће наставити да све своје услуге приближава грађанима", рекао је Вулин.

Канцеларија се налази у просторијама ПИО фонда, филијала Врбас, улица Маршала Тита 78а.

Отварању Канцеларије присуствовао је и Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. Он је овом приликом истакао да је за локалну заједницу веома важно да ова услуга од сада функционише у Врбасу, "Канцеларија је значајна из неколико разлога. Вршењем прегледа у свом граду смањује се притисак на буџет грађана који од сада не морају да путују на прегледе у Нови Сад, све своје захтеве моћи да реше овде, а процес ће сигурно бити знатно бржи. Ово је најбоља потврда добре сарадње општине Врбас и надлежних републичког министарства и покрајинског секретаријата, и надам се да ће она бити додатно унапређена и кроз пројекте које планирамо у наредном периоду. Све то резултује бољим квалитетом живота у општини Врбас", рекао је Глушац.

Свечаности у Врбасу присуствовао је и Славко Имрић, директор Покрајинског ПИО фонда, и Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.