Војни ветерани подржали листу Српске напредне странке

Чланови Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије од 1991. до 1999. године - војни ветерани, донели су одлуку да на предстојећим локалним изборима, заказаним за 23. април, подрже кандидате са листе Александар Вучић - Брже, јаче, боље, коју је предложила Српска напредна странка.

Ова одлука саопштена је на конференцији за медије у изборном штабу СНС. 

"Већ дуже времена разговарамо са војним ветеранима како им помоћи и унапредити њихов положај у друштву. Лоцирали смо проблеме са којим се сусрећу и један по један кренули да отклањамо. Српска напредна странка ће одговорно вршити локалну власт и све ћемо учинити да, у складу са могућностима, помогнемо онима који су били спремни да помогну држави када је била угрожена. То су војни ветерани заслужили и то је наша обавеза. Драго нам је да су препознали политику СНС-а и председника Александра Вучића као политику која брине о свим угроженим групама, политику која развија економију управо да би се створиле могућности да све свако осећа равноправним делом друштва. Само развојем можемо створити друштво у којем свака група има добар статус, достојан човека", рекао је на конферемнији за медије Милан Глушац, први на листи кандидата за одборнике СНС.

Милан Штрк, представник Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије од 1991. до 1999. године, истакао је да је локална самоуправа у општини Врбас једна од само неколико у Србији које је препознала проблеме војних ветерана и почела да их решава. "На наше захтеве добили смо позитивне одговоре и сарадња коју имамо и коју градимо и даље, веома нас радује. Уверен сам да ће се наш положај поправљати јер смо кренули тим путем. Добили смо просторије за рад друштва, бесплатан превоз на нивоу града, попуст за употребу летњег и зимског базена за ветеране и њихове породице, а разговарамо о још неким конкретним мерама, као што је попуст на цену комуналних услуга, о чему ће се изјашњавати будућа Скупштина општине. Такође, формираћемо са локалном самоуправом заједничко радно тело које ће бринути о проблемима ветерана. Зато ћемо као чланови Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије од 1991. до 1999. године, на изборима 23. априла подржати листу Српске напредне странке. Позивам и друге људе са статусом војних ветерана, а нису чланови нашег удружења, да то учине, јер сва права која остварујемо односе се на све нас", рекао је Штрк.