Покрет Доста је било представио кандидате за одборнике

Дванаест кандидата Групе грађана Доста је било, уз подршку лидера покрета Саше Радуловића, представило је синоћ јавности основне принципе политике коју ће заступати у Скупштини општине Врбас након локалних избора, који се одржавају у недељу.

"На нашој листи се налазе кандидати од којих ниједан никада није обављао функцију одборника, члана градског већа или директора јавног предузећа. По томе смо јединствени у односу на све остале локалне листе, које међу кандидатима имају прекаљене политичаре од којих је некима једини радни стаж управо у политици", речено је у најави представљања кандидата.

"Сваки избори су прилика да направимо неку промену, тако су нова прилика избори у Врбасу. Прошли пут на парламентарним изборима у општини Врбас освојили смо око 1.400 гласова, 6,5 одсто, а за нас је битно да од почетка нисмо изневерили бираче, нисмо погазили ниједан принцип. На локалу окупљамо људе који деле те вредности и кључно је да се на локалу бирају људи који за вас треба да обаве неки посао и заступају ваше интересе. На другим понуђеним листама имате старе, истрошене политичаре, који су сви били на власти, и имате ове нове људе који вам нуде другачију причу. Ми смо покрет пристојних људи који је ушао у политику да промени цео систем, да укине партијско запошљавање, да пружи шансу стручним лицима на конкурсима, онако како то раде уређене земље", рекао је Радуловић.

Обраћајући се присутнима, Радуловић је истакао да су сваки избори, па и локални у Врбасу, прилика су за промену система. "Кандидати које вам ми нудимо желе да системски све промене. Да уведемо систем који омогућава да на површину изађу најбољи међу нама и да нас они воде. Људи данас мисле да су сви исти и да су промене немогуће, а наши кандидати показују да нисмо сви исти и да су промене могуће", рекао је Радуловић.

Јован Радовић, кандидат на листи ДЈБ, објаснио је да су разлози за улазак у локалну политику били управо то што општина Врбас константно пропада већ скоро три деценије и што нема нових радних места, изузев партијских, а све је огрезло у партократију и демагогију. "Нудимо идеју испред ништавила и културу испред бахатости", поручио је Радовић.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...