Ускоро нови рендген апарат у Општој болници Врбас

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Општу болницу Врбас. Он је са директором установе др Миланом Поповом разговарао о функционисању ОБВ, мерама унапређења услуга и ефикасности, као и неопходним опремањем у циљу боље здравствене заштите грађана.

"Општа болница Врбас нема великих проблема у делу инфраструктурних улагања јер се ради о објекту новије градње, старом 25 година, али има делова, попут тоалета и неких соба, које се морају средити. Проблем представља стари део установе и у договору са директором ОБВ, покушаћемо да урадимо идејни пројекат и добијемо потребне дозволе за реконструкцију и адаптацију. Највећи проблем болнице је наслеђени дуг, у овом тренутку износи око 260 милиона динара, и настао је у последњих десетак година ненаменским трошењем средстава. Због тога је функционисање отежано, али садашње руководство, уз помоћ Покрајинске владе, покушава да пронађе модел да се дугови санирају, а да то не иде на уштрб услуга које Општа болница пружа", рекао је секретар Гојковић.

У претходна четири месеца, колико ново руководство управља установом, интезитет и обим рада увећан је за десет одсто, а како је рекао секретар Гојковић, Покрајинска влада је већ инвестирала више од 15 милиона динара у ОБВ. "Очекујемо завршетак јавне набавке за један анестезиолошки апарат, а очекује нас скори поступак јавне набавке новог рендген апарата. Средства за ову набавку су већ обезбеђена", рекао је Гојковић.

Директор Опште болнице Врбас др Милан Попов захавлио се покрајинском секретару Гојковићу на посети и најављеној подршци, посебно истичући да ће руководство установе и запослени наставити са пожртвованим радом како би се све најављене идеје реализовале. "Хвала запосленим у болници на добром одговору и одличној сарадњи од тренутка када сам преузео дужност директора. Општа болница Врбас била је једна од виђенијих болница, али је дошла у тешку ситуацију. Због тога је Покрајински секретаријат одабрао овај менаџмент да покуша да нешто поправи. Сигуран сам да ћемо уз подршку која нам је обећена, успети да за две године Општу болницу Врбас учинимо најбољом у Србији", рекао је др Попов.  

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...