Посета Покрајинског секретара Вулетића одељењу ГЦ Врбас у Куцури

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић у склопу редовних активности покрајинског секретаријата обишао је домско одељење у Куцури. Домско одељење у Куцури, функционише у у саставу Геронтолошког центра Врбас и намењено је за смештај независних и полузависних покретних корисника. Капацитет објекта је 30 корисника.

Током обиласка директорка Радмила Мусић упозанала је покрајинског секретара Предрага Вулетића са стањем у објекту, као и неопходним радовима како би се ниво услуга у овом објекту подигао на виши ниво.

Део средстава добијених од Покрајинског секретаријата у децембру 2016. године биће утрошен  за увођење аутоматских јављача пожара, чиме ће објекат у Куцури испунити услове за лиценцу. За добијање лиценце Геронтолошки центар Врбас, по налогу инспектора, треба да догради лифт, санира кров и регулише систем противпожарне заштите, за ове радове потребно је око 10 милиона динара. Покрајински секретар је позвао да установа конкурише на недавно објављен конкурс, чиме би се могао обезбедити део средстава за ове намене.

Директорка Дома је упознала покрајинског секретара са делимичном попуњеношћу објекта у Куцури и евентуалној пренамени објекта. С обзиром да је пренамена објекта регулисана Уредбом о мрежи установа социјалне заштите, покрајински секретар је рекао да ће на ту тему разговори бити настављени са представницима ресорног Министарства.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"