Три нова дечија игралишта у Врбасу

Završeni radovi na postavljanju tri dečija igrališta u Vrbasu

Данас су завршени радови на постављању три дечија игралишта у Врбасу. Игралишта су постављена у трећој месној заједници на углу улица Милетићева и Бориса Кидрича и у I месној заједници на крају улице Исе Секицког код Српске православне цркве и у улици Вука Караџића код игралишта „Круг“. На овим игралиштима постављен и урбани парковски мобилијар – клупе и канте за смеће. Нове клупе постављене су и у Бачком Добром Пољу у улици Маше Јелић.

Приликом обиласка радова на овим игралиштима, председник Привременог органа општине Врбас Милан Глушац је изјавио: „ И ове године настављамо са отварањем нових дечијих игралишта, тако да данас отварамо три нова. За три нова игралишта смо издвојили 676.000 динара без ПДВ-а  из општинског буџета, док смо за урбани парковски мобилијар клупе и канте за смеће одвојили 344.000 динара без ПДВ-а. У мају ће у другој фази радова нова игралишта бити постављена у Равном Селу и у насељу „Кудељара“ у Врбасу, док ће нов мобилијар бити постављен и на више локација постојећих игралишта на целој територији општине. За другу фазу су уговорени радови у вредности 800.000 динара без ПДВ-а".

"Брига о деци је наш апсолутни приоритет, зато смо од преузимања власти  од 2013 г. у буџету општине увели нову позицију за уређење нових дечијих игралишта, али и радове на редовном годишњем одржавању постојећих игралишта и спортских терена. Радови на редовном одржавању су започели прошле недеље и за њих смо издвојили 450.000 динара без ПДВ-а. Морам да истакнем да сав набављен мобилијар за дечија игралишта задовољава безбедносне стандарде СРПС 1176, на чему посебно инсистирамо“, рекао је Глушац.

Радове на постављању дечијих игралишта у овој фази изводи фирма „Јеладом“ из Врњачке Бање, док урбани парковски мобилијар поставља фирма „Метал арт 021“ из Бечеја. Стручни надзор радова обавља Одељење за комуналне и грађевинске послове општинске управе Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"