Три нова дечија игралишта у Врбасу

Završeni radovi na postavljanju tri dečija igrališta u Vrbasu

Данас су завршени радови на постављању три дечија игралишта у Врбасу. Игралишта су постављена у трећој месној заједници на углу улица Милетићева и Бориса Кидрича и у I месној заједници на крају улице Исе Секицког код Српске православне цркве и у улици Вука Караџића код игралишта „Круг“. На овим игралиштима постављен и урбани парковски мобилијар – клупе и канте за смеће. Нове клупе постављене су и у Бачком Добром Пољу у улици Маше Јелић.

Приликом обиласка радова на овим игралиштима, председник Привременог органа општине Врбас Милан Глушац је изјавио: „ И ове године настављамо са отварањем нових дечијих игралишта, тако да данас отварамо три нова. За три нова игралишта смо издвојили 676.000 динара без ПДВ-а  из општинског буџета, док смо за урбани парковски мобилијар клупе и канте за смеће одвојили 344.000 динара без ПДВ-а. У мају ће у другој фази радова нова игралишта бити постављена у Равном Селу и у насељу „Кудељара“ у Врбасу, док ће нов мобилијар бити постављен и на више локација постојећих игралишта на целој територији општине. За другу фазу су уговорени радови у вредности 800.000 динара без ПДВ-а".

"Брига о деци је наш апсолутни приоритет, зато смо од преузимања власти  од 2013 г. у буџету општине увели нову позицију за уређење нових дечијих игралишта, али и радове на редовном годишњем одржавању постојећих игралишта и спортских терена. Радови на редовном одржавању су започели прошле недеље и за њих смо издвојили 450.000 динара без ПДВ-а. Морам да истакнем да сав набављен мобилијар за дечија игралишта задовољава безбедносне стандарде СРПС 1176, на чему посебно инсистирамо“, рекао је Глушац.

Радове на постављању дечијих игралишта у овој фази изводи фирма „Јеладом“ из Врњачке Бање, док урбани парковски мобилијар поставља фирма „Метал арт 021“ из Бечеја. Стручни надзор радова обавља Одељење за комуналне и грађевинске послове општинске управе Врбас.