Настављају се радови на изградњи канализационе мреже

У току су радови на изградњи канализационе мреже у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу. За ове радове Покрајинска влада издвојила је преко 50 милиона динара, а  Управа за капитална улагања 10 милиона динара. Радове су данас обишли потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Привременог органа општине Врбас, Милан Глушац са сарадницима.

„Ово је део великих инвестиционих пројеката Покрајинске владе, с циљем побољшања животних услова становника ових насељених места. Ова инвестиција је значајна јер је неопходно да се  створе услови да проради централни пречистач за прераду отпадних вода. То  је предуслов и да дође до чишћења Великог бачког канала. Овом приликом желим да најавим да ће надлежно предузеће ЈВП 'Воде Војводине' ове године ући у  озбиљније чишћење Великог бачког канала са инвестицијом од 90 милиона динара“, рекао је Милићевић.

Према речима Глушца, завршетак канализационе мреже је једна од најзначајнијих инвестиција у општиинии Врбас, и у наредним месецима очекују да ће бити одобрено 3,2 милиона евра како би комплетна канализациона мрежа у општини Врбас била завршена.

„Постоје три различите етапе у решавању проблема загађеног Великог бачког канала. Прва етапа је завршетак комплетне канализационе мреже, упоредо се ради линија муља на Централном постројењу за пречишћавање отпадних вода, и на крају трећа етапа представља ремедијација Великог бачког канала. Заједно са Министарством за пољопривреду и заштиту животне средине, који су већ делегирали пројекат ка фондовима ЕУ, обезбедићемо средства за чишћење канала, а она у овом тренутку износе 35 милиона евра“,  рекао је Глушац.