Почела адаптација ОШ "Петар Петровић Његош"

У складу са најавама које су се чуле приликом недавне посете Александра Вучића, председника Владе Србије, Основној школи "Петар Петровић Његош", данас су у овој образовној установи почели радови на адаптацији објекта. Пројекат се спроводи у оквиру Програма обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини Владе Републике Србије, а преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Радови на адаптацији објекта школе обухватају постављање термичког омотача зидова и кровова, санацију свих санитарних чворова и свлачионица, увођење топле воде у све тоалете, санацију свих учионица и фискултурне дворане, керамичарске, молерске, подополагачке, лимарске и кровопокривачке радове, замену и поправку постојеће браварије и столарије, нове термо машинске инсталације, увођење аутоматизације грејања и радове на електроенергетским инсталацијама. Тротоар око објекта ће такође бити у потпуности саниран.

Почетку радова присуствовао је и председник Привременог органа општине Врбас Милан Глушац. "Користим прилику да се још једном захвалим Влади Републике Србије на овој инвестицији и на одличној сарадњи у реализацији овог пројект. Општина Врбас је спремила до данас комплетну пројектно-техничку документацију за адаптацију и санацију ОШ 'Братство-јединство' из Куцуре, Гимназије 'Жарко Зрењанин' и објекте предшколске установе 'Бубица'' у Врбасу и 'Цврчак' у Бачком Добром Пољу, и са овим пројектима смо конкурисали код Канцеларије за управљање јавним улагањима за додељивање средстава. У току је припрема и израда пројектно-техничке документације и за све остале објекте предшколске установе и школа на територији општине Врбас, како смо и предвидели у Програму уређења грађевинског земљишта за ову годину. Са овом документацијом ћемо учествовати на конкурсима, не само у оквиру овог пројекта Владе Србије, већ и код свих осталих институција које их буду расписале. Подсећам да ове године почиње и реализација пројекта енергетске санације јавних објеката које финансира Влада Швајцарске, а за који смо добили 1,6 милиона швајцарских франака, што је резултат нашег досадашњег рада на пољу енергетског менаџмента. На овом пољу смо од свих валидних домаћих и страних институција препознати као најбоља локална самоуправа у Републици Србији", рекао је Глушац.

Радове у ОШ "Петар Петровић Његош" у потпуности финансира Влада Србије, док је пројектно техничку-документацију обезбедила општина Врбас. Уговорена вредност радова износи 34.556.343,60 динара, са ПДВ-ом. Извођач радова је фирма ДОО "Југоградња" из Београда, док ће стручни надзор радова вршити Одељење за комуналне и грађевинске послове. Динамика радова је усаглашена са руководством школе, због несметане организације наставе, а завршетак свих радова предвиђен је за 3. август ове године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"