Признање "Зелени лист" за КЕМ

Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине, традиционални партнери у најстаријој еколошкој акцији у Србији "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", додели су Канцеларији за енергетски менаџмент општине Врбас признање "Зелени лист" за 2016. годину. КЕМ је признање заслужио за енергетску санацију јавних објеката и подизање свести о енергетској ефикасности. Признања су додељена у свечаној сали Гимназије у Сремским Карловцима.

У име Канцеларије за енергетски менаџмент признање је примио Никола Вујовић, стручни сарадник КЕМ. "Зелени лист", уз КЕМ, добили су: Вјекослав Јоксимовић Века за подизање еколошке свести на подручју општине Пријепоље, Дечја телевизијска серија "Уприроди се" за популаризацију заштите животне средине код најмлађих телевизијских гледалаца, Извиђачки одред "Завичај" Врање за активности на чишћењу и очувању водотока Јужне Мораве, затим амбасадорка Француске Кристин Моро за изузетни допринос заштити животне средине у Републици Србији, др Љиљана Ђуровић за еколошки календар и активности на заштити животне средине у школама, Мајкл Роман за добро учињено Палићком и Лудашком језеру, др Саша Маринковић за рад на спасавању и очувању колоније белоглавог супа у кањону Увца и на Старој планини, Удружење "Геа", Пирот, за акције на очувању животне средине, и Удружење "Зоопланет", Ниш, за контролу и очување дивљих животиња у насељеним местима и пружање помоћи грађанима.

Специјално признање "Зелени лист" добили су: Покрајински завод за заштиту природе за 50 година постојања, Млади истраживачи Србије за 40 година постојања, Породица бистрих потока за 40 година постојања.

Добитник "Црног листа" је Компанија "Еко 21", Добрица, за непрописно одлагање опасног отпада.

Акција је ове године организована 34. пут. Покренули су је Еколошки магазин "Чекајући ветар", Другог програма Радио Београда, и Друштво за чистоћу ваздуха Србије још 1983. Последњих осам година, партнер Београда 2 је Покрет горана Војводине. Награђене су кандидовали новинари еколошких рубрика из читаве Србије, као и грађани, а бирао их је жири састављен од чланова Другог програма Радио Београда и Покрета горана Војводине.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"