"Бубица" победник Дечје општинске олимпијаде

"Bubica" pobednik Dečje opštinske olimpijade

Предшколскa установa "Бошко Буха" организовала је данас спортску манифестацију Дечја општинска олимпијада, у којој је учествовао више од 200 предшколаца из свих вртића. Деца су се у Центру за физичку културу "Драго Јововић" такмичила у четири игре: обарање чуњева, преношење тениских лоптица, скок у даљ и полигон спретности, а као најбољи и најспретнији показали су се малиђани из вртића "Бубица".

Управо ће ова деца представљати општину Врбас на Међуопштинској дечијој олимпијади, која ће се 11. маја одржати у Новом Саду.

"Циљ одржавања ове манифестације је развијање спортског духа и утицај на здрав начин живота. Намера нам је да децу одвојимо од телевизора, рачунара, телефона, с жељом да утичемо на њих у покушају да схвате колико је важна физичка активност, правилна исхрана и здрав начин живота. Покушавамо да их анимирамо да се што више баве спортом због правилног раста и развијања. Кроз спорт и игру они развијају спортски дух и уче се значају тимског рада", рекао је Небојша Дешић, специјалиста физичког васпитања у ПУ "Бошко Буха".