Обележен Дан победе над фашизмом

Obeležen Dan pobede nad fašizmom - Vrbas

Пригодним програмом и полагањем венаца на споменик жртвама фашизма у центру Врбаса, данас је обележен 09. мај, Дан победе над фашизмом. Представници организација разних врста које негују антифашстичке тековине, венце су положиле и на споменике Палим борцима на градском гробљу, погинулим борцима Црвене армије, као и погинулим у ратовима од 1991. до 1999. године.

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, нагласио је да је 9. маја 1945. идеја победе надјачала идеје мрака оличене у нацизму и фашизму, те да је "антифашизам наше историјско наслеђе које са поносом уносимо у европску породицу народа, која у својој основи чува исте вредности".



Пеко Вуковић, заменик председника општинског СУБНОР-а, обраћајући се присутним грађанима у центру Врбаса, осврнуо се на шест година Другог светског рата и његових 50 милиона жртава, истичући да су на страни савезника највеће жртве поднеле некадашњи СССР, Пољска, а затим некадашња Југославија.

Венце на споменик положили су представници општине Врбас, СУБНОР-а, Удружења српско-руксог пријатељства "Род", Удружења пензионера, као и СНС-а, СПС-а и ПУПС-а. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"