Милан Глушац изабран за председника општине Врбас

Milan Glušac izabran je za predsednika opštine Vrbas

Свих 36 новоизабраних одборника Скупштине општине Врбас почело је у 10.00 часова прву, конститутивну седницу. Седницом председава Иванка Дакић, најстарија одборница, уз подршку најмлађег одборника Дамјана Миловића и секретарке Привременог органа Данке Васиљевић.

Извештај о локалним изборима одржаним 23. априла, поднео је Жељко Лаиновић, председник Општинске изборне комисије.

Свечаном заклетвом 36 одборника почео је да функционише нови сазив Скупштине општине Врбас. Након полагања заклетве, саопштено је да ће одборница Јасмина Долапчев, изабрана на листи "Ослободимо Врбас", убудуће деловати као самостални одборник Демократске странке.  

Марјана Мараш, одборница Социјалистичке партије Србије, изабрана је на место председнице Скупштине општине Врбас. За овај предлог гласало је 25 одборника, седам је било против, три гласачка листића била су неважећа, а један је остао неупотребљен.

Скупштина општине Врбас изабрала је Данку Васиљевић за секретара локалног парламента, док је заменик секретара Милан Половина. Изабран је и нови састав Комисије за кадровска, административна питања и радне односе; председница је Милица Кнежевић, заменица председнице Марјана Мараш, а чланови Драго Бијелић, Предраг Ројевић и Сања Жигић.

Такође, изабрана је и нова Мандатно имунитетна комисија СО Врбас. Њу чине: Немања Завишић, председник, Милијана Грујић, заменик председника, и Дамир Ројевић, Бојан Марковић, Дејан Божић, Живорад Тасић и Јелена Девић. 

Милан Глушац, одборник Српске напредне странке, изабран је за председника општине Врбас, док је на функцију заменика председника изабрана Миљана Штулић. Чланови Општинског већа постали су: др Горан Ђуровић, Марјан Мијановић, Данијела Илић, Срђан Станић, Дамир Иванић, Данило Мараш, Марко Новаковић, Горан Пејовић и Бојан Периз. 

Због именовања Милана Глушца и Миљане Штулић на функције председника и заменика председника општине Врбас, као и због именовања у Општинско веће др Горана Ђуровића, Марјана Мијановића и Горана Пејовића, што је неспојиво са функцијом одборника, а затим и због оставке Славице Шестовић, у састав Скупштине општине Врбас изабрани су: Мартица Тамаш, Јован Ковачевић, Теодора Контра, Александар Теофанов, Дарко Васиљевић и Милан Станимировић.

Мартица Тамаш изабрана је за заменицу председника Скупштине општине Врбас.

 

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...