"Бубица" победник Олимпијских игара за предшколце

Деца из вртића "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха" победници су међуопштинских Олимпијских игара за предшколце, које су јуче одржане на централном градском тргу у Новом Саду. У овогодишњим играма учествовала су деца и васпитачи из вртића пет војвођанских градова: Новог Сада, Куле, Ковачице, Инђије и Врбаса.

Мали „олимпијци” су се на полигону између Градске куће и Катедрале, такмичили у дисциплинама конципираним да развијају снагу, брзину, координацију и прецизност. Реч је о у скоку удаљ из места, вођењу лопте, обарању конзерви, праволинијском ношењу тениске лоптице и полигону спретности.

Такмичење је било неизвесно до самог краја, а у финалу су се нашле екипе из Новог Сада и Врбаса. Успешнији су били малишани из Врбаса који су освојили прво место и победнички пехар. Групу од 26 предшколаца из Врбаса предводиле су васпитачице Инес Јоковић, Ивана Јовановић, као и Небојша Дешић, специјалиста физичког васпитања у ПУ "Бошко Буха". 

"Било је одлично, дивно искуство. Деца су дала све од себе, играли су, навијали и на делу се видео тимски рад и спортски дух код свих. До самог краја било је неизвесно, а наша екипа успела је у финалу, у последњој игри, да освоји већи број поена и тако дође до победе. Организовање оваквих такмичења је јако важно за децу, а ми  ћемо се трудити да чешће оваква такмичења организујемо и код нас”, рекао је Дешић.

Такмичење су подржали општина Врбас, ЦФК "Драго Јововић", Културни центар Врбаса и "Дунав превоз".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"