Полицијски службеници едуковали матуранте

У оквиру акције "Матура", која је организована на нивоу Министарства унутрашњих послова Србије, службеници Полицијске станице Врбас - помоћник командира за саобраћај Страхиња Ђурачић, и инспектори за сузбијање општег криминалитета Милана Жилић и Синиша Стрибер, одржали су у средњим школама "Вељко Влаховић" и "4. јули" предавања на теме: "Упознајмо полицију", "Спречимо вршњачко насиље", "У зачараном кругу дроге и алкохола" и "Учешће младих у саобраћају".

Предавачи су се, како је саопштено из Полицијске станице Врбас, овога пута обраћали ученицима завршних разреда ових средњих школа, с идејом да на време превенирају све облике насиља и нарушавања јавног реда и мира, као и злоупотребе алкохола и опојних дрога, али и да представе активности и рад полиције у локалној заједници и упозоре на опрез свих учесника у саобраћају, посебно младих.

У предавањима је учествовао и Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за саобраћај. "Матурантима је посебно интересантна била тема безбедности младих у саобраћају и посебно смо свим слушаоцима апострофирали да су млади возачи најугроженија категорија учесника у саобраћају у општини Врбас. Ова активност дефинисана је у Акционом плану за реализацију Стратегије унапређења безбедности у саобраћају у општини Врбас и циљ јој је да подстакне вршњачку едукацију", рекао је након предавања Пејовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"