Полицијски службеници едуковали матуранте

У оквиру акције "Матура", која је организована на нивоу Министарства унутрашњих послова Србије, службеници Полицијске станице Врбас - помоћник командира за саобраћај Страхиња Ђурачић, и инспектори за сузбијање општег криминалитета Милана Жилић и Синиша Стрибер, одржали су у средњим школама "Вељко Влаховић" и "4. јули" предавања на теме: "Упознајмо полицију", "Спречимо вршњачко насиље", "У зачараном кругу дроге и алкохола" и "Учешће младих у саобраћају".

Предавачи су се, како је саопштено из Полицијске станице Врбас, овога пута обраћали ученицима завршних разреда ових средњих школа, с идејом да на време превенирају све облике насиља и нарушавања јавног реда и мира, као и злоупотребе алкохола и опојних дрога, али и да представе активности и рад полиције у локалној заједници и упозоре на опрез свих учесника у саобраћају, посебно младих.

У предавањима је учествовао и Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за саобраћај. "Матурантима је посебно интересантна била тема безбедности младих у саобраћају и посебно смо свим слушаоцима апострофирали да су млади возачи најугроженија категорија учесника у саобраћају у општини Врбас. Ова активност дефинисана је у Акционом плану за реализацију Стратегије унапређења безбедности у саобраћају у општини Врбас и циљ јој је да подстакне вршњачку едукацију", рекао је након предавања Пејовић.

КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...