Футсал дерби у Врбасу: Србија - Црна Гора 4 : 3

Футсал репрезентације Србије и Црне Горе одиграле су синоћ у Центру за физичку културу "Драго Јововић" другу пријатељску утакмицу. И у другој провери пред бараж утакмице за одлазак на Европско првенство у Словенији, славила је Србија, овога пута резултатом 4:3.  Прва утакмица у Београду завршена је победом домаћина 5:1. Противник репрезентације Србије у баражу биће познат 6. јула, а мечави ће бити одиграни половином и крајем септембра.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Томић 00:23, 1:1 Ћоровић 1:04, 2:1 Гојковић (аутогол) 18:54, 3:1 Јовановић 20:15, 4:1 Рамић 23:07, 4:2 Ефовић 26:06, 4:3 Бајовић 28:49.

Дворана ЦФК "Драго Јововић". Гледалаца: око 1000. Судије: Петар Радојчић, Драгутин Божовић, Тадија Стантић.
СРБИЈА: Вилић, Јовановић, Томић, Пршић, Рамић. С. Филиповић, Копања, Станковић, Радовановић, Крстић, Лазаревић, Ристић, Б. Филиповић, Матијевић.

ЦРНА ГОРА: Деспотовић, Бојовић, Ћоровић, Бајовић, Гојковић, Асановић, Мишовић, Сушић, Вучетић, Ефовић, Машуловић, Миличић, Дурутовић.

"Одиграли смо много боље него у првој утакмици. Парирали смо противнику на квалитетан начин, у једном делу смо имали иницијативу и неколико прилика да дођемо до бољег резултата, али је недостајало концентрације у завршници акција. Направили смо и одређене грешке, што су противнички играчи знали да искористе и дођу до прилика или погодака. Играчи су дали максимум на данашњем сусрету, показали да могу да се носе са јаким противницима и трудићемо се да у даљем раду подигнемо ниво игре и физичке спреме", рекао је након сусрета Свето Љесар, селектор футсал репрезентације Црне Горе.

Селектор Србије Горан Иванчић захвалио се организаторима утакмице и публици на сјајном пријему и атмосфери, истичући да радо гостује у Врбасу још из играчких дана. "Честитам Црној Гори и сматрам да смо одиграли одличне две утакмице. Ово је за нас била права провера и дали смо свој максимум у овом тренутку. Сам почетак утакмице био је врло добар, врло агресиван и сигуран, али нам се затим и догодио неразумљив пад. То ме највише забрињава, посебно јер сам осетио недостатак мотива. Били смо бољи, контролисали игру, а затим одједном пали, примили голове, а то је неразумљиво за момке који би требало да се боре за дрес репрезентације, да се покажу да вреде и да на њих можемо рачунати. Честитам играчима на две победе, у Београду је било добро, у Врбасу лошије, али ово су припремне утакмице и оне служе за разне пробе и уигравање", рекао је Иванчић. 

Утакмици у Врбасу, заједно са руководством локалне самоуправе и Футсал савеза Србије, присуствовали су Миодраг Канкараш, генерални конзул Црне Горе у Србији, и Љубиша Тумбаковић, селектор фудбалске репрезентације Црне Горе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"