Друштво инвалида Врбаса тражи приступ Пошти

Друштво инвалида Врбаса наставило је борбу за постављање приступних рампи на улазима у јавне установе, овога пута обраћајући се поверенику за заштиту грађана у случају изостанка реакције на два дописа која су због овог проблема била упућена на адресу директора Поште у Новом Саду.

У саставу овог јавног предузећа функционише и Пошта у Врбасу, а управо овај објекат и даље остаје недостижан за инвалидна лица због недостатка приступне рампе. Оба дописа остала су без реакције па се Друсштво инвалида Врбаса, позивајући се на Закон против дискриминације особа са инвалидитетом, обратило се и поверенику за заштиту равноправности грађана.

"Повод за обраћање била је дискриминација на основу инвалидности, а дискриминатор је ПЈ Поште у Врбасу, јер не постоји приступна рампа за особе са инвалидитетом. Повереник је у комуникацији био максимално предусретљив и дао нам смернице за превазилажење овог проблема. Битно је нагласити да је због наведене жалбе повереник тражио писмено изјашњавање од директора ПЈ Поште у Врбасу, чији одговор се још увек очекује. Учешће у овом случају узели су и представници локлане самоуправе, који су се и у ранијем сазиву обраћали дирекцији Поште са циљем превазилажења овог проблема, али без резултата. Друштво инвалида Врбас очекује да ће на наш захтев бити позитивно одговорено, те да ће особе са инвалидитетом града Врбаса напокон имати прилику да спознају ентеријер ове 'недостижне' установе, а неопходне за свакодневно функционисање", наводи се у ссопштењу ДИВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"