Глушац на скупу посвећеном ревитализацији Дунавске регије

Председник општине Врбас Милан Глушац учествовао је данас на радном састанку на тему „Ревитализација Дунавске регије кроз чишћење канала и развој локалног туризма уз помоћ фондова ЕУ“, у организацији Дунавског центра за компетенцију у Београду и немачког Бундестага.

"На састанку је било речи о чишћењу канала у оквиру система Дунав-Тиса-Дунав, могућностима за развој туризма у нашој регији, као и о доступностима ЕУ фондова за развој пројеката везаних за поменуте теме. Била је то добра прилика да у одвојеном панелу укажемо на наше проблеме када говоримо о Великом бачком каналу, али и представимо наше могућности када говоримо о развоју туризма. Посебно сам представио потенцијал општине Врбас у области развоја наутичког туризма, услуга које могу бити везане уз бројне геотермалне изворе на територији наше општине, као и на могућности развоја сеоског туризма", истакао је након састанка Глушац.

На скупу у Београду учествовали су потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Канцеларије за европске интеграције, Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, Дунавског центра за кометенцију и Туристичког савеза Србије.

Потпредседник Зобеница посебно се захвалио посланици Бундестага Ирис Еберл на доласку и учећу у организацији овог састанка. Он је у свом уводном обраћању истакао значај система канала за одводњавање и регулацију количине воде на плодној земљи која се користи за најзначајнију привредну грану у Војводини, пољопривреду.

"Загађење Великог бачког канала питање од националног значаја, а Покрајинска влада, са својим секретаријатима, активно учествује у свим фазама решавања овог проблема. Ту мислим на институционалну подршку, учешће у радним групама, сарадњу и достављање расположивих података домаћим и страним партнерима, повезивање интересних група и локалних самоуправа, медијско извештавање о активностима, издавање дозвола и сагласности, као и на учешће у финансирању", рекао је Зобеница.  

Учесницима се обратила и посланица Бундестага и чланица групе за европске интеграције Ирис Ебел, која је истакла да Европска унија неће бити комплетна све док јој се не прикључе и земље Западног Балкана.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"