Десет милиона динара за куће за избегле и расељене породице

Општина Врбас и Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије обезбедили су нових скоро 10 милиона динара за куповину кућа за избегле и расељене породице које живе у нашој општини.

"И поред тога што је у току спровођене великог Регионалног стамбеног програма, још увек имамо стамбено незбринутих избеглих и расељених лица. Наша општина има разумевања за сваког суграђанина који је силом прилика уточиште нашао на територији Врбаса и околних села. Као локална самоуправа смо чинили све, а чинимо и даље, да хуманизујемо услове живота избеглих и расељених лица", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања и избегла и расељена лица.

Како је саопштила Илић, општина Врбас и Комесаријат за избеглице и миграције заједно су обезбедили седам милиона за куповину пет сеоских кућа и уградњу материјала за адаптацију купљених куће за интерно расељена лица, и 2,8 милиона динара за куповину две куће за избеглице. Комисије тек треба да припреме и усвоје Правилнике на основу којих ће бити изабрани корисници, као и да усвоје и објаве Јавни позив.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"