Румунски сенатор Попа посетио Врбас

Oпштину Врбас и Полицијску станицу данас су посетили румунски сенатор Корнел Попа, затим председник Асоцијације села Румуније Јоан Сора, као и пуковник Пограничне полиције Маријус Кора. Посета је организована у оквиру обележавања десетогодишњице рада Интернационалне асоцијације полицајаца (ИПА), Регије у Новом Саду, чијим Извршним саветом председава мр Милорад Петковић, још један од присутних на овом састанку.

Главна тема састанка била су искуства у сарадњи локалне администрације и полиције, али се разговарало и о сарадњи полицијских служби и могућим начинима прекограничне сарадње региона Србије и Румуније. Госте из суседне земље дочекали су  Милан Глушац, председник општине Врбас, Марјан Мијановић, члан Општинског већа, и Владо Глођовић, начелник Полицијске станице Врбас.

"Бивши и садашњи полицијски службеници, као и саме полиције, могу бити спона у повезивању на многим нивоима и у многим областима", чуло се на састанку, а председник општине Глушац предложио је успостављање сарадње Врбаса и једне румунске жупаније у циљу заједничког истицања пројеката пред фондовима Европске уније.

"Примећујем добре односе између администрације и локалне полиције у Врбасу. Ради договора у програмима сарадње, било би корисно одржавање једног заједничког састанка. Ово пољопривредни крај и заинтересовани смо за сарадњу у овој области, али и на пољу туризма, посебно када је реч о термалним изворима", рекао је сенатор Попа. Учесници састанка сложили су се да су добри историјски односи и пријатељство два народа добар предуслов за још садржајнију сарадњу српских и румунских градова и регија.

"Циљеви Интернационалне асоцијације полицајаца су повезивање полиција, али и других субјеката, политичких и привредних, зарад подизања стандарда на локалном, регионалном и међународном нивоу. И сам мото организације је 'служба кроз пријатељство', па и ова данашња посета доказује да смо ми у служби пријатељства и отварања перспектива", рекао је мр Петковић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"