Амбасадор БиХ Лазар Миркић у Врбасу

Лазар Миркић, амбасадор Босне и Херцеговине у Србији, посетио је данас општину Врбас. Боравак Миркића у Врбасу организован је као најава завршног такмичења "Србија у ритму Европе", у ком деца из двадесетак градова Србије, у трци за титулом најбољих, певају песме из исто толико држава Европе. Ове године завршно такмичење одржава се у Сомбору, а деца из Врбаса представиће се публици и жирију песмом из Босне и Херцеговине.

Заједно са Миркићем, Врбас је посетио и Игор Карадаревић, извршни директор манифестације "Србија у ритму Европе", а дочекали су их Милан Глушац, председник општине Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника. 

Амбасадор Миркић упознао се са девојчицама које је представљати Врбас и БиХ, ученицама Василисом Мирковић, Емилијом Станојчић и Марином Ераковић, и на лицу места се уверио како звучи њихова интерпретација песме "Лејла".  

"Добили смо децу из једног од најлепших градова у Србији. Чули смо их како лепо певају и очекујемо прво место. Са Врбасом смо иначе повезани, блиски и сарађујемо, тако да је овим та сарадња продубљена, а веза још више ојачана. Размена у многим областима наше две државе је изузетно добра, веза се готово никада није ни прекидала. Ми смо једни на друге наслоњени и морамо заједно да живимо. Надавно смо били присутни на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, и тада је дошла до изражаја наша блискост и повезаност. Захвалио би се Влади Републике Србије, и граду Новом Саду, а ево сада и Врбасу, на безрезервној подршци коју овде имамо. Живимо на истом простору, делимо исту судбину, историју, културу, много тога нас веже, а деца која ће на такмичењу 'Србија у ритму Европе' представљати БиХ, шире добру вољу, пријатељство и љубав наше две државе", рекао је Миркић.

Ово је Врбасу трећи пут да учествује у такмичењу и сваке године у пројекат се улази са истом идејом - добро представити Врбас и циљати победу. "Ово је сјајна манифестација у којој са задовољством учествују деца из наше општине, а локална самоуправа кроз њу успостваља чврсте односе са амбасадомама земаља које наша деца представљају. Прошле године када су наша деца представљала Турску, заједно смо реализовали вредан пројекат и изградили савремено дечије игралиште. Инвестиција је била вредна 8,2 милиона динара. Сада наша деца представљају БиХ, а ми смо са амбасадором Миркићем разговарали на много тема. Упознали смо госте са потенцијалима наше општине и жеља за продубљивањем сарадње је обострана. Ми већ имамо добре односе са Бања Луком и очекујем да заједно реализујемо један леп пројекат", рекао је Глушац.

Игор Карадаревић, извршни директор "Србија у ритму Европе", рекао је да су припреме за такмичење у завршној фази. "Прва ТВ ће директно преносити финалну манифестацију, која ће се одржати у Сомбору, 25. јуна, са почетком у 11.00 часова. Посете амбасадора градовима учесницима су у пуном јеку и сви нестрпљиво чекамо финале. Надамо се добром програму а пре свега срећи деце. У шест земаља региона смо покренули овај пројекат и сматрамо да добри суседски односи треба да крену од нас, тако да је 'Србија у ритму Европе' покренула и остале земље. Захваљујући амбасадору Миркићу који је данас у Врбасу, ова манифестација одржаће се и у Босни и Херцеговини, од прошле године присутни смо у Црној Гори, а ускоро креће и 'Хрватска у ритму Европе'. Град домаћин биће Осијек", рекао је Карадаревић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"