Безбедност у саобраћају приоритет целе локалне заједнице

Полицијска станица Врбас и општина Врбас наставили су са организовањем акција које промовишу безбедност учесника у саобраћају. Овога пута, уз подршку стотинак мотоциклиста из мото клубова из Србије, акценат је стављен на безбедност управо ових учесника у саобраћају.

Врбашани су на главном градском тргу имали су прилику да присуствују презентацији сигурне вожње мотоциклом на едукативно показном полигону, видели како пружити прву помоћ мотоциклистима код незгода и обезбедити лице места до доласка полиције, били део обуке за учеснике у саобраћају под називом "Види и буди виђен", као и део обуке о коришћењу заштитне опреме за возаче мотоцикла.

"Од 2015. године сроводимо серију акција на тему безбедности у саобраћају и ово је треће по реду велико окупљање. Иако је пилот пројекат ‘Полиција у локалној заједници’ завршен, на захтев грађана наставили смо са многим акцијама, од оних намењених предшколцима у вртићима, до акција које се односе на посебне групе учесника у саобраћају, попут мотоциклиста или бициклиста. Око 100 мотоциклиста, колико се прикључило акцији, довољно говори о томе колико је акција заживела и колико је значајна. Желим да нагласим да смо све ово успели да организујемо захваљујући локалној самоуправи, која нам увек даје максималну подршку. Помогли су нам финансијски и организационо", рекао је Владо Глођовић, начелник ПС Врбас.

За ову прилику Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас и АМСС Врбас обезбедили су кациге за мотоцикле, које су додељене извлачењем бројева. 

"Локална самоуправа учествовала је у пројекту ‘Полиција у локалној заједници’, који је спроводила Полицијска станица Врбас. Многе акције смо задржали и настављамо да их спроводимо, јер су се показале као изузетно значајне за наше грађане. Кроз њих је разне врсте едукација прошло више од 12.000 грађана, успели смо да анимирамо велики број младих да воде рачуна о себи, али и о свим другим учесницима у саобраћају. Локална самоуправа је за ову акцију, преко свог Савета за безбедност саобраћаја, обезбедила кациге", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја, упозорио је да сваке године у Србији у саобраћају погине око 40 мотоциклиста, а око 800 буде повређено. "Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним самоуправама и  Министарством унутрашњих послова спроводи акције са циљем едукације свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све учеснике у саобраћају да, нарочито у летњим месецима, обрате пажњу на двоточкаше, јер су мање видљиви. Дешава се да мотоциклисти немају адекватну опрему, али се врло често дешава да возачи аутомобила не уступе право првенства пролаза. Посебан апел упућујем возачима двоточкаша, да имају у виду да је њихово учешће у саобраћају 20 пута ризичније, него возача аутомобила", рекао је Илић.

Акција је спроведена у сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, АМСС Врбас, Црвеним крстом Врбас, Службом Хитне медицинске помоћи, ССШ "4. јули", мото клубовима "Пегазус" из Куцуре, "Парадисо" из Врбаса и "Драгонс" из Змајева, као и бројним мотоциклистима из земаља окружења.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"