Подршка изградњи Дневног боравка за децу са посебним потребама

Општина Врбас, заједно са службама и установама социјалне заштите, организовала је јуче презентацију пројекта уређења Дневног боравка за децу са посебним потребама. Ова услуга део је Стратегије социјалне заштите, али недостатак средстава већ дуже времена представља препреку за завршетак центра. Презентацијом у Скупштине општине локална самоуправа покушава да пронађе партнере који су спремни да помогну завршетак изградње Дневног боравка за особе са посебним потребама.

"Уређење простора у згради у којој је некада био смештен Информативни центар, почело је 2013. године и до сада је урађено 2/3 посла. За преостали део потребно нам је 3,7 милиона динара  Општина Врбас конкурисала је са овим пројектом на више јавних позива, а тренутно се чека резултат конкурса који је расписао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Данас смо пројекат представили привредницима из нашег града и надамо се да ће неко од њих бити спреман да помогне завршетак радова. Свака помоћ нам је веома важна", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Према евиденцији социјалних и здравствених служби, у општини тренутно има 218 деце које има потребу за услугама будућег центра и биће потребно да се у њему запосле стручна лица.