Пријем за шампионе из РК Врбас Петрол

Рукометни клуб Врбас Петрол, дечаци рођени 2004. године, постали су прваци Србије, први пут у историји клуба, због чега је јуче за младе шампионе организован пријем код председника општине Милана Глушца.

"Задовољство је примити младе шампионе који су клубу донели прву државну титулу, рачунајући све генерације. Успели су да се попну на највише постоље у конкуренцији најснажнијих домаћих клубова, и тако дали пример осталим спортистима како се бори за свој клуб и свој град. На нама је да их и даље подржавамо, обезбеђујемо услове за њихов рад и трениниге, и уверени смо да титуле неће изостати ни у старијим генерацијама. Они су најбољи репрезенти клуба за који играју и града у ком живе", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.    

Према његовим речима, локална самоуправа финансијски подржава рад више од 60 клубова, а додатна подршка огледа се у бесплатном коришћењу услуга Центра за физичку културу "Драго Јововић".

До титуле шампиона Србије Врбашани су дошли на турниру на ком је учествовало 12 екипа, а кроз четири утакмице, две у групи и полуфиналној и финалној, савладани су Синђелић, домаћин Горњи Милановац, Раковица у полуфиналу и Нови Београд у финалу. Иако по снази и висини нису предњачили, играчи тренера Милоша Митровића и Милутина Лучића били су технички и тактички недодирљиви на турниру и уз титулу, побрали су све симпатије и похвале стручне јавности.

"Наш је циљ ову децу задржати на окупу наредних пет, шест година, а пред себе смо поставили циљеве које желимо редом остваривати. Први је одбрана ове медаље", рекао је Митровић. Он је искористио прилику и за 19. јун најавио почетак рукометног кампа "Гуливер", који ће се одржати у ЦФК "Драго Јововић".