"Комуналац" корисницима нуди плаћање дуга на рате

Надзорни одбор Јавног комуналног предузећа "Комуналац" донео је одлуку да клијентима који имају дуговања за испоручене услуге, понуди могућност закључивања споразума о измиривању дуга на рате. Дужници су, према одлуци, подељени у три категорије према врстама дуга: редовни  дуг за комуналне услуге, дуг настао услед хаварија на унутрашњим инсталацијама корисника, и дуг за утврђену нелегалну потрошњу воде.

"Споразум о плаћању редовног дуга на рате може се закључити на писани захтев корисника, уколико није покренут поступак принудне наплате или судски поступак. Овај споразум се може закључити најкасније до 30. јуна, након чега корисници више неће имати ту могућност.

Потрошачи који имају дуговања од 20.000 динара и више, могу да закључе Споразума о плаћању дуга на рате, уз прихватање обавеза које тај споразум садржи, а то је да редовно измирују своја текућа дуговања и да испуњавају обавезе по потписаном споразуму. За дуг од 20.000 до 30.000 динара могућност је плаћање на четири месечне рате, за дуг преко 30.000 до 50.000 на осам рата, а за дуг преко 50.000 динара на 12 месечних рата.

Друга категорија потрошача којој је дата могућност да део дуга измире на рате су потрошачи који су имали хаваријска оштећења због којих је евидентирана велика потрошња воде. Потрошачи из те категорије могу закључити споразум, једну врсту репрограма, такође уз измиривање текућих обавеза за утрошену воду и остале услуге. По овом основу дуг од 10.000 до 40.000 динара може се измирити на четири рате, од 40.000 до 80.000 на 10 рата, а преко 80.000 динара на 12 месечних рата.

У трећу категорију потрошача спадају они који су нелегално користили воду, па су услед тога добили рачуне за воду по посебном начину обрачуна. Споразум о плаћању дуга на рате може се закључити на захтев корисника и то за дуг до 100.000 динара на 6 месечних рата, а за дуг преко 100.000 динара на 10 месечних рата, уз обавезу плаћања текућих обавеза за утрошену воду и остале услуге, као и уплату трошкова искључења и укључења на водоводну мрежу", саопштено је из ЈКП "Комуналац".

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...