Сеоске куће за младе брачне парове

Покрајински завод за равноправност полова расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава младим брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. Циљ конкурса је да се повећа број жена власница непокретности, као и то да се развију руралне средине и повећа наталитет у селима. Према правилнику, средства која Завод додељује не могу бити виша од милион динара, а конкурс је отворен до 30. септембра 2017

"Право учешћа на конкурсу имају супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота, у складу са законским одредбама. Учесници и учеснице конкурса морају испуњавати следеће услове у тренутку подношења пријаве: да један од учесника конкурса није старији од 40 година живота, да нису у крвном, тазбинском или сродству по усвојењу са потенцијалним продавцем непокретности, да нису власници/сувласници било какве непокретности и да исту нису отуђили у претходних 5 година, да је бар један супружник/партнер у радном односу, да имају најмање 5 година непрекидно пријављено пребивалиште на територији АП Војводине, и да тржишна вредност предметне непокретности не прелази износ од два милиона динара", саопштила је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Конкурсна документација се може преузети на сајту Завода за равноправност полова, на адреси www.ravnopravnost.org.rs, а све додатне информације могу се добити у Покрајинском заводу за равноправност полова на бројеве телефона 021/6615-177 и 021/6615-133 или на  e-mail адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.