Врбас домаћин Јуниорског купа нација у боксу

Као већ потврђено добар организатор боксерских турнира, Врбас ће од од 24. до 28. августа бити домаћин Јуниорског купа нација у боксу. Овим поводом данас су се састали чланови Организационог одбора, састављеног од представника Боксерског савеза Србије и Војводине, општине Врбас и Бокс клуба "Чарнок", као организатора, али и представници Црвеног крста Врбаса, ЦФК "Драго Јововић", ДЗ "Вељко Влаховић", Туристичке организације општине Врбас, ЈКП "Комуналац", Културног центра Врбас, локалне хотелијере и угоститеље, као и све друге субјекте укључене у организацију и одржавање најављеног купа.

Организатори су истакли да се до сада на куп пријавило 17 националних репрезентација. "Контуре турнира, већ сада се види, биће импозантне, пошто ће он да окупи, у мушкој и женској конкуренцији, најбоље светске боксере узраста 15 и 16 година. Већ сада знамо да ће бити и доста домаћих такмичара, односно сва будућност српског бокса. Несумњиво ће ово првенство за јуниоре и јуниорке бити највећа боксерска манифестација тог типа на Балкану, а идеја је да се одржава сваког августа, а у Врбасу најмање наредних пет година, о чему ћемо закључити уговор са општином", рекао је Јовица Панић из Боксерског савеза Војводине.

Ово такмичење у свој календар већ је уврстила и Европска боксерска асоцијација, будући да окупља толики број европских и азијских земаља.

"Настојимо да одржимо интензитет спортских и културних дешавања у општини, како кроз финансирање клубова и друштава, тако и кроз подршку спортским и културним манифестацијама. Куп у боксу је прилика и да искористимо капацитете Цента за физичку културу, не само спортско-рекеративне, већ и смештајне, јер то је све и добра промоција општине, локалног спорта и позиционирања Врбаса као спортског центра", истакао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

И представници Бокс клуба "Чарнок", Игор Шкундрић и Жељко Жмукић, сложили су се да ће Куп допринети оживљавању овог спорта у општини, који је некада био на завидном нивоу, као и да је добра прилика да домаћа публика навија за двоје такмичара из наше општине, Цамовића и Грмушу. Пуну подршку њима и свим другим спортистима исказали су и овом приликом Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"