Три образовне установе добиле укупно милион динара

На Конкурсу за финансирање посебних програма - пројеката озградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, који је реализовао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Предшколској установи "Бошко Буха" одобрен је пројекат набавка спортских реквизита, вредан 300.000 динара. На основу одлуке Владимира Батеза, покрајинског секретара за спорт и омладину, уговор о реализацији пројекта јуче је потписала Ксенија Бенце, вршилац дужности директора ПУ "Бошко Буха".

"Настојање Предшколске установе да разне начине обезбеди што боље услове за рад и функционисање још једном је успешно реализовано. Покрајински секретаријат за спорт и омладину је пролетос расписао конкурс за финансирање посебних пројеката изградње, одрзавања и опремања спортских објеката, и наша установа је препознала потребу и могућност да кроз конкурс обезбеди средства за набавку спортских реквизита. Додељено нам је 300.000 динара за набавку спортских реквизита и нова опрема ће нам служити за обављње спортских активности наше најмлађе популације. Тиме доприносимо њиховом здравом одрастању, а уједно олакшавамо рад васпитачу, специјалисти за физичко васпитање Небојши Дешићу, који је помогао при припремању пројекта", рекла је Бенце.

На истом конкурсу Основној школи "Светозар Милетић" припало је 400.000 динара за опремање фискултурне сале.

Истовремено, окончан је и Конкурс за финансирање посебног програма афирмације школског и универзитетског спорта истог Покрајинског секретаријата, на којем је Гимназији "Жарко Зрењанин" припало 300.000 динара за афирмацију школског спорта и спортских секција.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...