Врбас поново део манифестације "Србија у ритму Европе"

Општина Врбас учествоваће наредне године по четврти пут у најпопуларнијeм музичком такмичењу за младе - Србија у ритму Европе. Уговор о наставку веома добре сарадње, како је to оцењено приликом данашњег сусрета првих људи локалне самоуправе и манифестације "Ритам Европе", потписали су Милан Глушац, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, извршни директор "Ритма Европе".

"Данас смо потписали четврти уговор у последње четири године са општином Врбас и 'Ритму Европе' и амбасадорима земаља Европсле уније Врбас је прави партнер. Имамо добро искуство сарадње Врбаса и Амбасаде Турске, која је уродила изградњом вредног игралишта за децу са посебним потребама и сву другу децу у граду, и то је модел којим треба да се бавимо и у будућности. 'Србија у ритму Европе' имала је уживо пренос на Првој ТВ, из града Сомбора, а како је победио Ниш, одлуком жирија и гледалаца који су гласали путем СМС-а, у овом граду ћемо имати финале наредне године. 'Ритам Европе' се проширио на Црну Гору, Босну и Херцеговину, Кипар, Шведску, Данску, Финску, Норвешку, Бугарску, Румунију и Хрватску, и од 01. јануара 2018. године идемо са такмичењем и у овим државама. Велико финале у ком ће наступати победници свих земаља, одржаће се у Копенхагену. Један од првих уговора потписали смо у Врбасу и радујемо се наставку сарадње", рекао је Карадаревић након потписивања уговора.

Манифестација "Србија у ритму Европе" намењена је деци у основним и средњим школама и осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом политике за младе у Војводини. Циљ манифестације је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње и доживотног учења.

"Општина Врбас, уз обезбеђивање добре забаве и такмичења за најталентованије младе људе, очекује да кроз ову манифестацију, у сарадњи са европском државом коју ћемо представљати, реализује неки од припремљених пројеката, као што је то био случај са Републиком Турском. Наша врата су отворена за све европске амбасаде, а уверени смо да наша деца кроз манифестацију 'Србија у ритму Европе' на најбољи начин представљају пријатеље из Европе, као што на најбољи начин представљају и општину Врбас. Контакти које успоствљамо су веома значајни, уз амбасадоре увек позивамо и привредне делегације да нас посете, јер желимо да се из тих контаката оствари и нека снажнија сарадња у области привреде, туризма, културе и другим", рекао је Глушац.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...