Врбас поново део манифестације "Србија у ритму Европе"

Општина Врбас учествоваће наредне године по четврти пут у најпопуларнијeм музичком такмичењу за младе - Србија у ритму Европе. Уговор о наставку веома добре сарадње, како је to оцењено приликом данашњег сусрета првих људи локалне самоуправе и манифестације "Ритам Европе", потписали су Милан Глушац, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, извршни директор "Ритма Европе".

"Данас смо потписали четврти уговор у последње четири године са општином Врбас и 'Ритму Европе' и амбасадорима земаља Европсле уније Врбас је прави партнер. Имамо добро искуство сарадње Врбаса и Амбасаде Турске, која је уродила изградњом вредног игралишта за децу са посебним потребама и сву другу децу у граду, и то је модел којим треба да се бавимо и у будућности. 'Србија у ритму Европе' имала је уживо пренос на Првој ТВ, из града Сомбора, а како је победио Ниш, одлуком жирија и гледалаца који су гласали путем СМС-а, у овом граду ћемо имати финале наредне године. 'Ритам Европе' се проширио на Црну Гору, Босну и Херцеговину, Кипар, Шведску, Данску, Финску, Норвешку, Бугарску, Румунију и Хрватску, и од 01. јануара 2018. године идемо са такмичењем и у овим државама. Велико финале у ком ће наступати победници свих земаља, одржаће се у Копенхагену. Један од првих уговора потписали смо у Врбасу и радујемо се наставку сарадње", рекао је Карадаревић након потписивања уговора.

Манифестација "Србија у ритму Европе" намењена је деци у основним и средњим школама и осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом политике за младе у Војводини. Циљ манифестације је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње и доживотног учења.

"Општина Врбас, уз обезбеђивање добре забаве и такмичења за најталентованије младе људе, очекује да кроз ову манифестацију, у сарадњи са европском државом коју ћемо представљати, реализује неки од припремљених пројеката, као што је то био случај са Републиком Турском. Наша врата су отворена за све европске амбасаде, а уверени смо да наша деца кроз манифестацију 'Србија у ритму Европе' на најбољи начин представљају пријатеље из Европе, као што на најбољи начин представљају и општину Врбас. Контакти које успоствљамо су веома значајни, уз амбасадоре увек позивамо и привредне делегације да нас посете, јер желимо да се из тих контаката оствари и нека снажнија сарадња у области привреде, туризма, културе и другим", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"