Врбас обележава Међународни дан младих

Поводом 12. августа, Међународног дана младих, Канцеларија за младе општине Врбас организује у петак, 11. августа, целодневни забавни и едукативни програм. Овај дан је прилика да се скрене пажња на питања младих у целини и младих који припадају угроженим друштвеним групама, а кроз радионице, предавања, културне манифестације, скупове и концерте, које припремају омладинске организације, удружења и разни органи, друштву се шаље порука да бригом о младим уствари брине о себи и својој будућности.

Дружење почиње у 12.00 часова, у просторијама Канцеларије за младе, за када је заказан шаховски турнир за децу. У 14.00 часова, у истом простору, Удружење грађана "Мултиарт" и Друштво инвалида Врбаса представиће своје организације, а затим и велику, регионалну акцију "Возачи великог срца Србија". Ради се о акцији организоване подршке у превозу породица деце са сметњама у развоју и особа са интелектуалним и телесним инвалидитетом, лошијег материјалног стања, без обзира на расну, полну, верску или неку другу припадност. Овај део програма обогатиће и изложба слика деце окупљене у "Мултиарту", које су настале током терапијске сликарске радионице на Гучеву.

У 17.00 часова почиње предавање на тему злоупотребе психоактивних супстанци, који припрема Полицијска станица Врбас, а за 20.00 часова заказан је концерт, на платоу испред Градског музеја. Наступају бендови Blow, Heavy walk и Мултигенерација.

Организатор манифестације је Канцеларија за младе општине Врбас, а покровитељ општина Врбас.