Анкета о ставовима учесника у саобраћају

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, уз подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и сличних тела других локалних самоуправа, почела је врши истраживање ставова учесника у саобраћају на нивоу Србије за 2017. годину.

"Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је 2014. године реализовала прво национално истраживање ставова учесника у саобраћају о безбедности саобраћаја и рицима у друмском саобраћају. Истражени су ставови у вези са употребом сигурносних појасева, вожњом под утицајем алкохола, прекорачењем брзине, у вези са кажњавањем учесника у саобраћај и др. У циљу праћења промена ставова и ажурности података у току 2017. године поново се реализује истраживање ставова учесника у саобраћају у Републици Србији. У складу са тим, у току је реализација пројекта истраживање ставова учесника у саобраћају, коју за потребе Агенције за безбедност саобраћаја реализују МХМ-пројект д.о.о. Нови Сад и Факултет техничких наука Нови Сад", наводи се у саопштењу Агенције за базбедност саобраћаја.  

Online Упитник може се попунити овде.

Иначе, Агенција за безбедност саобраћаја наставља са реализацијом кампање "Пажљивко", посвећене безбедности деце у саобраћају. Тако ће и ове године ђацима првог разреда основних школа бити бесплатно подељене илустроване књиге "Пажљивкова правила у саобраћају".