Општој болници 10 милиона за набавку опреме

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић уручио је у петак уговоре о додели средстава на основу јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање и опремање здравствених установа у 2017. години.

„Овим јавним конкурсом који је спроведен током августа, опредељена су 193.000.000,00 динара за потребе набавке нове медицинске опреме за здравствене установе чији је оснивач АП Војводина. Одлуком комисије која је била састављена од представника Покрајинског секретаријата за здравство и здравствених установа, у зависности од приоритета, 15 здравствених установа на територији АП Војводине су добиле средства за набавку нове опреме, за занављање старе, истрошене опреме којој јој давно истекао квалитативни и квантитативни радијус којим се та опрема адекватно могла служити“, истакао је секретар Гојковић.

Један од уговора потписао је и др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас, којој су додељена средства за набавку операционог екстензионог стола за за Одељење операционог блока са стерилизацијом - Ортопедско трауматолошка операциона сала, у износу од 4.904.416,00 динара, као и за набавку стационарног УЗ апарата за доплер ехокардиографију за Службу интерне медицине, Службу за специјалистичко  - консултативне прегледе, у износу од 5.029.077,36 динара, што укупно износи 9.933.493,36 динара.

Набавком нове опреме, како је Гојковић рекао, у великом делу ћемо значајно унапредити досадашњи рад, имаћемо по први пут опрему коју до сада никада нисмо имали и велики број нових дијагностичких и терапеутских могућности које ће бити на располагању нашим лекарима.

"У току 2017. године из средстава покрајинског буџета, за набавку нове медицинске опреме издвојена су 622 милиона динара, за инфраструктурне пројекте за здравствене установе на територији Војводине опредељено је 859 милиона динара, што значи да је Покрајинска влада у здравствени систем у Војводини, ове године укупно пласирала скоро 1,5 милијарди динара", нагласио је секретар Гојковић.


КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...