Општој болници 10 милиона за набавку опреме

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић уручио је у петак уговоре о додели средстава на основу јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање и опремање здравствених установа у 2017. години.

„Овим јавним конкурсом који је спроведен током августа, опредељена су 193.000.000,00 динара за потребе набавке нове медицинске опреме за здравствене установе чији је оснивач АП Војводина. Одлуком комисије која је била састављена од представника Покрајинског секретаријата за здравство и здравствених установа, у зависности од приоритета, 15 здравствених установа на територији АП Војводине су добиле средства за набавку нове опреме, за занављање старе, истрошене опреме којој јој давно истекао квалитативни и квантитативни радијус којим се та опрема адекватно могла служити“, истакао је секретар Гојковић.

Један од уговора потписао је и др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас, којој су додељена средства за набавку операционог екстензионог стола за за Одељење операционог блока са стерилизацијом - Ортопедско трауматолошка операциона сала, у износу од 4.904.416,00 динара, као и за набавку стационарног УЗ апарата за доплер ехокардиографију за Службу интерне медицине, Службу за специјалистичко  - консултативне прегледе, у износу од 5.029.077,36 динара, што укупно износи 9.933.493,36 динара.

Набавком нове опреме, како је Гојковић рекао, у великом делу ћемо значајно унапредити досадашњи рад, имаћемо по први пут опрему коју до сада никада нисмо имали и велики број нових дијагностичких и терапеутских могућности које ће бити на располагању нашим лекарима.

"У току 2017. године из средстава покрајинског буџета, за набавку нове медицинске опреме издвојена су 622 милиона динара, за инфраструктурне пројекте за здравствене установе на територији Војводине опредељено је 859 милиона динара, што значи да је Покрајинска влада у здравствени систем у Војводини, ове године укупно пласирала скоро 1,5 милијарди динара", нагласио је секретар Гојковић.


КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...