Градоначелници пет мађарских градова у посети Врбасу

Пет градоначелник мађарских општина Baranyajenő, Ságy, Tormás, Palé и Baranyaszentgyőrgy - Balogh Csaba, Naczo Sándor, Váradi Jánosne Margit, Markóne Héder Tímea и Eizemann János, боравили су током викенда у посети општини Врбас.

Посета ове групе локалних функционера из мађарског округа Baranya део је договора који су пре двадесетак дана склопили Милан Глушац, председник општине Врбас, и Gelencsér Gábor, председник општине Gődre, приликом потписивања Споразума о братимљењу. Он подразумева успостављање интезивније сарадње са више мањих градова у овом делу Мађарске у покушају да се осмисле и реализују разни пројекти од користи за обе стране.

За госте из Мађарске била је организована посета Центру за физичку културу "Драго Јововић", згради новог позоришта, индустријској зони ка Кули, Великог бачком каналу у делу Шлајза, Градском музеју, као и присуство на традиционалном дружењу и такмичењу у кувању котлића на теренима Спортског удружења "Виногради". За крај, за госте Врбаса био је уприличен пријем код председника општине Врбас Милана Глушца.

"Сви ови људи изразили су жељу да посете Врбас и упознају се његовом историјом, данашњим карактеристикама и потенцијалима, јер и они трагају за поузданим партнерима са којим би остварили прекограничну сарадњу. Представили смо им наш град, наше привредне, туристичке, образовне, културне, спортске и друге активности и могућности. Надамо се да први контакти отварају простор за сарадњу било које врсте, јер су све добродошле, и да гости из Мађарске виде у нама могућег доброг партнера", рекао је након пријема Глушац.

У име свих колега на гостопримству се захвалио Balogh Csaba, градоначелник општине Baranyajenő, чији су први утисци о Врбасу и људима у њему, према његовим речима, веома добри. "На сваком кораку нам је исказана искрена добродошлица и осећали смо се као међу старим пријатељима. Надамо се да ћемо имати прилику да сарађујемо у корист свих становника наших градова, а општини Врбас и свим њеним грађанима желимо будућност пуну просперитета", рекао је Balogh.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...