Дому здравља скоро милион динара за нову опрему

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је данас радни састанак са директорима здравствених установа у Војводини и председницима општина Врбас, Жабаљ, Оџаци и Пећинци, и уручио им уговоре за реализацију пројеката за унапређење услова за лечење пацијената и побољшање услова рада запослених. Средства, укупно 137 милиона динара, су обезбеђена на конкурсу Управе за капитална улагања Војводине.

Један од уговора уручен је и Милану Глушцу, председнику општине Врбас, а према њему Дому здравља "Вељко Влаховић" припало је 918.000 динара за набавку опреме. Уз наведене општине које су добиле средства за набавку медицинске опреме и возила за потребе домова здравља, уговори су уручени и Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине за прву фазу изградње објекта за смештај магнетне резонанце, Клиничком центру Војводине за реконструкцију и санацију Клинике за ортопедију, и Специјалној болници за плућне болести "Др Будислав Бабић" у Белој Цркви за завршетак изградње новог објекта болнице.

Након уручења уговора, председник Покрајинске владе наложио је директорима здравствених установа и представницима општина, да одмах почну са припремом неопходних процедура и техничке документације, како би се радови на пројектима за која су обезбеђена средства реализовали у што краћем року. Мировић је, такође, истакао да је неопходно да се у наредне две године изврши реконструкција свих болница, института и клиника у оквиру здравственог система Војводине, за шта ће Покрајинска влада у континуитету обезбеђивати неопходна средства.

"Наш Дом здравља добио је средства за набавку орторејтера, апарата са преглед вида, и гинеколошке столице. Свако опремање за нас је од велике важности јер убрзавамо пријем и преглед пацијената, унапређујемо систем примарне здравствене заштите, а запосленим у Дому здравља обезбеђујемо квалитетне услове рада. Општина Врбас и њене установе редовно прате све конкурсе и не пропуштају шансу да затраже и добију подршку за развој од Покрајинске владе и њених институција, као што је и сада био случај", рекао је Глушац.    


КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...