Дому здравља скоро милион динара за нову опрему

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је данас радни састанак са директорима здравствених установа у Војводини и председницима општина Врбас, Жабаљ, Оџаци и Пећинци, и уручио им уговоре за реализацију пројеката за унапређење услова за лечење пацијената и побољшање услова рада запослених. Средства, укупно 137 милиона динара, су обезбеђена на конкурсу Управе за капитална улагања Војводине.

Један од уговора уручен је и Милану Глушцу, председнику општине Врбас, а према њему Дому здравља "Вељко Влаховић" припало је 918.000 динара за набавку опреме. Уз наведене општине које су добиле средства за набавку медицинске опреме и возила за потребе домова здравља, уговори су уручени и Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине за прву фазу изградње објекта за смештај магнетне резонанце, Клиничком центру Војводине за реконструкцију и санацију Клинике за ортопедију, и Специјалној болници за плућне болести "Др Будислав Бабић" у Белој Цркви за завршетак изградње новог објекта болнице.

Након уручења уговора, председник Покрајинске владе наложио је директорима здравствених установа и представницима општина, да одмах почну са припремом неопходних процедура и техничке документације, како би се радови на пројектима за која су обезбеђена средства реализовали у што краћем року. Мировић је, такође, истакао да је неопходно да се у наредне две године изврши реконструкција свих болница, института и клиника у оквиру здравственог система Војводине, за шта ће Покрајинска влада у континуитету обезбеђивати неопходна средства.

"Наш Дом здравља добио је средства за набавку орторејтера, апарата са преглед вида, и гинеколошке столице. Свако опремање за нас је од велике важности јер убрзавамо пријем и преглед пацијената, унапређујемо систем примарне здравствене заштите, а запосленим у Дому здравља обезбеђујемо квалитетне услове рада. Општина Врбас и њене установе редовно прате све конкурсе и не пропуштају шансу да затраже и добију подршку за развој од Покрајинске владе и њених институција, као што је и сада био случај", рекао је Глушац.    


КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...