Ватрогасци из Куцуре масовно дали крв

Чланови Добровољног ватрогасног друштва из Куцуре масовно су се одазвали акцији давања крви, коју су Црвени крст Врбас и Одељење за снабдевање крвљу и крвним дериватима – Трансфузија ОБВ, организовали у недељу, 01. окотбра.

Ово је била 20 акција ДВД Куцура, али овога пута помало специфична јер је почетак дружења након давања крви, обележила интервнеција у којој је угашен пожар на пољима кукуриза између Куцуре и Змајева.

"Са ватром нема шале, за тили час се прошири и однесе све пред собом. Не постоји гаранција о начину и брзини ширења ватре, зато смо на први позив пожурили да је обуздамо. Као и у селу, и на њивама има пуно људи који раде и за час се наизглед безазлена ситуација, претвори у општу  катастрофу у којој, поред летине, могу страдати и људи", рекао је Јанош Нађфеји, члан ДВД Куцура.

Како је нагласила др Мира Гутеша из Трансфузије ОБВ, акције добровољног давања крви у местима општине Врбас и окружењу, веома су успешне. "Посебно морам да похвалим ове храбре људе који су дали крв, а затим и угасили пожар. Ми не истичемо број оних који су дали крв на акцијама јер свака акција је вредна не само по броју, већ и по анимирању и едукацији будућих даваоца. Ипак, морам рећи да је ово један од терена за који знамо да ће увек бити више него успешан", рекла је др Гутеша и захвалила се члановима ДВД Куцура на добродошлици и дружењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"